Ex-alumnes‎ > ‎

Historia associació

Història de l'Associació
Era l'any 1965 quan dos monges que formaren part de la història del col.legi, Sor María Pilar Sais i Sor Vicenta Lluna, s’erigiren en promotores del que en el temps s’hauria de convertir en tota una “institució” per la seua tradició, esència i funció: l’Associació d’Exalumnes del ‘Sagrado Corazón de Jesús’.

Elles foren qui posaren veu a la iniciativa de reunir a les antigues alumnes en el que va ser el naixement d’este col.lectiu. Llançaren la proposta i un grup de xiques amb moltes ganes i il.lusió va decidir dur-ho a terme. Per a aquest propósit contaren amb el suport de la resta de la comunitat de germanes i del retor Don Vicente Aguilar.

Amb Teresa Bosch al capdavant, este grup de dones (María Alegre, Teresa Dalmau, Josefa Roig, María Dalmau, Claudia Dalmau, María López, Angelita Company, María Escutia, Enriqueta Lozano, Josefa Bosch, Pepita Bosch i Victoria Arcos) feren realitat el primer encontre, que ajudaria a pagar dos beques d'estudi per a dos alumnes.

Ensaimada i gelat. Amb eixe sencill menú es celebrava aquell berenar que suposava la finalització d'un curs però també l’inici de l'Associació. 

Durant anys, les activitats de les primeres juntes serviren per abastir eixes dos beques. 

Però la fita que realment va marcar el camí de l'Associació d'Exalumnes del Sagrado Corazón de Jesús, fou el tancament del centre al juny de 1977. 

Després de la lluita que va suposar la reobertura a l'inici de 1978, la junta d'eixe any, dirigida per Lola Lozano Bosch, es va plantejar el repte de redoblar esforços organitzant rifes, loteries i el que seria el primer gran berenar.

El treball no va ser debades. Es van recollir fins a 50.o00 pts, una xifra important per a aquells temps, i que va servir per a cobrir necessitats del col·legi que mai deixen de ser necessàries.  

La historia i l’evolució del col.legi no tindria sentit sense esta entitat perquè, al cap i a la fi, està formada per gent molt vinculada a ell, des d’antigues alumnes, mares i iaies d’escolars, tant actuals como passats, fins a persones que es mantenen col.laborant desinteresadament.

A tots ells, agrair el seu esforç que ha convertit en possible tants i tants projectes en benefici del centre. Una xicoteta part de cadascun d’ells porta el seu nom.

Mobiliari escolar, ventanals i part de l'estructura metàl·lica que cobrix la façana de l'edifici, part de l'aire acondicionat, pissarres digitals, …

Éstes són només algunes de les millores de les que gaudix el col.legi de la mà d’una associació que ha perdurat dècada darrere dècada i que esperem perdure per moltes dècades més.


PASSAT, PRESENT I FUTUR…   ¡SOM DEL SAGRADO!

Comments