Pastoral‎ > ‎

Celebracions


Corpus Christi!!

6 de juny 2021, 2:16 publicada per Redacció Cole

 
 CORPUS CHRISTI
Perquè rebre el Cos de Crist és acceptar la seua invitació i comprometre'ns a fer comunitat, a enfortir llaços, a estimar els que Jesús ha escollit com a mi.
Perquè rebre el Cos de Crist és integrar-se al grup de deixebles, acceptar ser Cos viu de Crist i vida lliurada en l'amor cada dia, segellant l'Aliança que Jesús m'ofereix amb la seua sang.
Perquè rebre el Cos de Crist és estar disposat a «fer» tot el que el Senyor ens ha dit en la Litúrgia de la Paraula, el que trobem en les Escriptures.
Perquè rebre el Cos de Crist suposa sovint reconèixer que hem «fallat» en el nostre lliurament a Déu a través dels germans, i necessitem renovar la nostra Aliança i acollir la vida, l'Esperit, l'Amor el perdó que Crist ens va oferir durant tota la seua vida culminada en la mort de Creu.
Perquè rebre el Cos de Crist és acceptar que Déu es posa a les meues mans. I depèn de mi que altres ho puguen compartir també.
Perquè rebre el Cos de Crist no és un «premi» als que són «bons», als que creuen merèixer ... sinó l'ajuda que Crist ofereix als seus deixebles febles, pecadors, traïdors ... perquè bé sap que «sense mi no podeu fer res».
Que de veritat SIGUEM junts el Cos de Crist, perquè Crist continua tenint tant de fer i necessita l’ ajuda dels que som membres del seu cos.

El Diví Cor de Jesús!!

4 de juny 2021, 10:43 publicada per Redacció Cole

 
 'El Cor de Jesús! Una ferida, una corona d'espines, una creu, una flama: així és el Cor que tant estima els homes. Qui ens ha donat aquell Cor? Jesús mateix. Ell ens havia donat tot: la seua doctrina, els seus miracles, els seus dons de l'Eucaristia, la seua Mare divina. Però l'home mentres tant, encara insensible a tants dons. La seua supèrbia els fa oblidar el Cel, les seues passions els fan baixar al fang. Va ser llavors quan Jesús mateix va dirigir una mirada pietosa sobre la humanitat i ens va entregar el més gran dels regals: EL SEU COR.

Juny, mes delo Sagrado Corazón

1 de juny 2021, 4:01 publicada per Redacció Cole

 
  Hui 1 de juny iniciem la recta final del curs. No queda res després del que hem passat aquestos mesos enrere. Quan la situación era molt crítica, tot el col.le hem demostrat responsabilitat i precaució. Per això, hui li demanem al Sagrat Cor de Jesús que ens done un poc més de força per a seguir endavant. #sócdelsagrado #junymesdelsagratcor

Santísima Trinitat!!

30 de maig 2021, 2:00 publicada per Redacció Cole

   
   El misteri de la Santíssima Trinitat és el misteri central de la fe i de la vida cristiana. És el misteri de Déu en si mateix. És, doncs, la font de tots els altres misteris de la fe; és la llum que els il·lumina. Tota la història de la salvació no és una altra cosa que la història del camí i els mitjans pels quals el Déu veritable i únic, Pare, Fill i Esperit Sant, es revela als homes, els aparta de pecat i els reconcilia amb si.
Per això, en aquesta festa, rebem avui la invitació a ser "buscadors" de Déu. Primer amb el cor i amb l'’experiència. I després també amb el cap. Sabent això és molt important que si Déu és Trinitat (comunió de persones), per poder conèixer-lo, per trobar-lo, haurem de caminar acompanyats d’'altres germans, compartint fe i vida. Els altres són camí cap al Déu Trinitat. Junts podrem rastrejar millor les seues múltiples petjades en l’Univers, en l'home i a l’interior de cadascú.
#sócdelsagrado #santíssimatrinitat 

Pentecostés!!

23 de maig 2021, 2:17 publicada per Redacció Cole

 
  Evangeli Sant Joan (20,19-23)
Pau a vosaltres! Avui és Pentecosta. Avui celebrem que Jesús no ens va deixar sols. Ens va deixar l'Esperit Sant que sempre ens acompanya i està amb nosaltres. Jesús sempre ens recorda que no hem de tenir por i que la pau ha de regnar en nosaltres i entre nosaltres. Hem d'estar en pau amb els altres i amb nosaltres mateixos. Els cristians hem de ser sembradors de la pau. I hem de ser conscients que Jesús ens envia a anunciar la fe als altres. Ell ens envia de la mateixa manera que Déu va enviar a Jesús per estar amb nosaltres i canviar per sempre la forma en què els creients ens relacionem amb Déu. La vinguda de l'Esperit Sant el dia de Pentecosta renova i porta a plenitud aquest do d'una manera solemne i amb manifestacions externes. Així culmina el misteri pasqual.

Ascensió del Senyor!!

17 de maig 2021, 3:15 publicada per Redacció Cole   [ actualitzat el 17 de maig 2021, 3:16 ]

 
  Evangeli de San Marc (16,15-20)
Ascenció del Senyor
Jesús ressuscitat ha pujat al cel i ha enviat els seus deixebles a difondre l'Evangeli a tot el món.
Sembla impensable que Jesús confie a un xicotet grup d'homes senzills i sense grans capacitats intel·lectuals, la missió de difondre el seu missatge. No obstant això, aquesta reduïda companyia, irrellevant enfront de les grans potències del món, es convidada a portar el missatge d'amor i de misericòrdia de Jesús a cada racó de la terra, com nosaltres estem convidats a fer-ho també.
L'Ascensió de el Senyor al cel, és una nova manera de Jesús d’estar entre nosaltres i ens demana que tinguem ulls i cor per trobar-lo, per servir-lo i per donar testimoni als altres.
La fe cristiana no es sols per a una part del món, ni per a un país, poble o barriada. No hi ha cap a qui no li vinga bé conèixer a Jesús, ja que no és necessari ser d’una manera concreta per a ser creient.
L’Església sempre està fent esforços per portar l’Evangeli a tot el món; més a prop, per a nosaltres, ho han fet i ho fan les monges de la Doctrina Cristiana, Elvira Bosch, D. Enrique o nosaltres mateixos al col·le en el nostre dia a dia som part de l'Església que ha de donar a conéixer el missatge de Jesús.

Manteniu-vos en el meu amor!!

9 de maig 2021, 8:23 publicada per Redacció Cole

 
   Evangeli San Joan (15, 9-17)
Jesús està acabant la seua feina en aquesta terra, i preparant el seu comiat, per això el fonamental és que els deixebles, que hauran de seguir la seua tasca quan ell ja no hi estiga, han de saber bé el que han de fer.
I hui tracta d'explicar-nos-també a nosaltres, que estem ficats en tants embolics, tants estrès... I hem de tenir clar què és el que hem de fer, el prioritari, el més important en la vida d'un cristià: estimar.
Les paraules amor i estima són Déu i, quan diem que Déu «és» amor, estem dient que Déu «estima», que està fet d'amor, que només sap i només pot estimar, i que tot el que fa és per amor, per fer créixer l'amor, per sostenir el amor, per fer possible l'amor. L'amor és el que està darrere i abans del nostre naixement. Ell em va estimar i voler que nosaltres existirem. I l'amor serà l'abraçada final que rebrem quan s'acabe el nostre existir. I entre el naixement i el descans etern, l'amor és la «fórmula secreta» per omplir de sentit la vida i fer-la fecunda.
Si aquesta és la «definició» de Déu, vol dir que on està Déu, hi ha amor. Per tant, tot el que s’ aprope a Déu ha de estimar. No sols a Déu, sinó a tot el que i qui l’envolte, perquè així hem de complir-ho.
“Com el Pare m’ha estimat, així vos he estimat jo: manteniu-vos en el meu amor”.

Ser i viure segons l'exemple de Jesús!!

2 de maig 2021, 8:48 publicada per Redacció Cole

 
    San Joan (15,1-8)
A través de l’evangeli d’avui se’ns demana ser i viure segons l’exemple de Jesús, perquè ens parla de fruits de vida, de fer el bé, de ser coherents amb que hem rebut de la Paraula per a la nostra societat. A més, són fruits per als demés, no són per a u mateix, per al propi profit, sinó per a que altres puguen viure millor.
La fe no es tracta de sentiments, no és una opinió, no és un costum o tradició rebuda pels pares. La fe no és un “tranquil·litzant” per a evadir-me quan hem convé, tampoc és un conjunt de receptes morals que has d’exigir... La fe és amor, és justícia, és treballar en comú per fer d’aquest món un lloc millor.
Per tant, com bé ens transmeten al col·le i, també ho diu San Joan a l’Evangeli, no ens quedem amb les paraules, en les creences, en les idees, els discursos, no estimem de “boqueta”, sinó amb obre, amb fets i accions. És a dir: donant fruit.

Quart diumenge de Pasqua!!

25 d’abr. 2021, 8:35 publicada per Redacció Cole

   
   Hui, quart diumenge de Pasqua, a l'Evangeli de San Joan (10, 11-18) se'ns convida a orar per les vocacions.
Les vocacions són l'entrega generosa i lliuere del que s'ha aprés, s'ha viscut, s'ha experimentat...
Al Col·legi, també tenim vocació en totes les tasques que realitzem igual que Jesús va tindre vocació d'acudir, de compartir, d'escoltar, de transmetre... a canvi d'un somnriure d'un malalt, de l'afecte d'un comdemnat o la il·lusió d'una jove.
L'entrega és difícil de calcular, però es tracta d'un estat d'ànim que ens permet apropar-nos a la plena felicitat dia a dia amb els nostres xiquets i xiquetes, famílies i companys, perquè tots tenim molt que entregar per fer cada dia un món millor.

Testimonis de la Resurrecció!!

18 d’abr. 2021, 8:30 publicada per Redacció Cole

 
  En l'Evangeli d'avui (Lc 24, 35-48) Jesús els diu als seus amics que ells hauran de ser els seus testimonis. També, m'ho demana a mi, a tu, a ells... i hem de pregar per ser testimonis fidels de la Resurrecció i de les bones notícies sobre el perdó dels pecats. Com els apòstols, només puguem ser testimonis del que ja hem experimentat, i preguem per tindre un cor obert a experimentar la presència de Jesús en les nostres vides. #sócdelsagrado

1-10 of 25